Homemade tempeh en tofu

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Homemade tempeh en tofu

22 maart // 14:0017:00

€75,00

Nu er bijna wekelijks nieuwe vleesvervangers op de markt komen, lijken tofu en tempeh meer dan ooit het ondergeschoven kindje te worden. Terecht of niet?
Tja eigenlijk zijn die witte blokken misschien ook helemaal niet zo aantrekkelijk en bovenal vrij smakeloos.
Maar stel je voor dat je tofu en tempeh zelf kan maken en dat je naar hartelust kan variëren met de smaak? Hoe pak je dit aan en kan dit wel gewoon thuis en wat heb je daar eigenlijk voor nodig?

Margot van FERMfermentatie neemt je mee in de wereld van tofu en tempeh. Eerst leer je wat beide producten precies zijn, waar ze vandaan komen en waarom het zo voedzaam is. Daarna ga je zelf aan de slag, leer je je eigen sojamelk maken en vervolgens pers je hiermee je eigen tofu. Vervolgens starten we een fermentatieproces op om tempeh te maken, die je thuis verder laat fermenteren. Margot geeft uitgebreid uitleg over de materialen en de do’s en dont’s. En uiteraard is er een proeverij van verschillende soorten en smaken van tofu en tempeh.

Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie en zelfgemaakte tempeh en tofu die zonder twijfel beter smaken dan die uit de winkel. Het enige wat je thuis nodig hebt is een warm plekje (bijvoorbeeld bij je cv ketel) om de tempeh nog 48 uur te laten fermenteren.

Wil jij ook leren hoe je zelf met weinig middelen heerlijke tofu en tempeh maakt? Schrijf je dan nu in.

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar thekitchen@foamcatering.nl

Deze workshop gaat door bij 10 deelnemers.

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
14:00 – 17:00
Kosten:
€75,00

Locatie

FOAM The Kitchen
Boomsluiterskade 26
Den Haag,
+ Google Maps